Waarom millennials zo geobsedeerd zijn door huisplantjes

Millennials hebben veel met elkaar gemeen. Ze willen nog geen kinderen, maar wel een huis vol met planten.

Waarom millennials zo geobsedeerd zijn door huisplantjes
Stars Insider

23/06/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Millennials

Millennials stellen het kopen van een huis, trouwen en kinderen krijgen veelal om financiële redenen langer uit dan de generatie voor hun. Wel spenderen ze uren tijd aan het verzorgen van hun huisplantjes.

Lily Ewing, een therapeut uit Seattle die tevens ook een millennial is met een grote liefde voor planten, heeft hier een uitleg voor. Planten hebben minder verzorging nodig dan andere levende organismen zoals een huisdier bijvoorbeeld. Door planten in huis te hebben kun je toch 'iets' verzorgen, zonder dat daar te grote gevolgen aan zitten. Verzorgen hebben we blijkbaar toch behoefte aan. Het geeft volgens de therapeut veel voldoening.

De liefde voor planten valt ook samen met de gezondheidshype. Planten hebben over het algemeen een goede invloed op de leefomgeving en dus ook je gezondheid. Terwijl je planten verzorgt, neem je ook even de tijd om niet door je social media feed te scrollen of mail te beantwoorden. In die zin is het dus ook goed ter ontspanning en om je geduld op de proef te stellen.

Bron: The Huffington Post

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving