Doorwerken op vakantie, is dit wel gezond ?

De helft van de millennials werkt

Doorwerken op vakantie, is dit wel gezond ?
Stars Insider

03/08/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Vakantie

Even een telefoontje en een paar mailtjes beantwoorden , gelukkig is dat tegenwoordig zelfs op vakantie niet zo moeilijk meer. De Britten deden onderzoek en hieruit is gebleken dat de helft van de millennials tijdens de vakantie doorwerkt. Gaat dit te ver of is dit gewoon de nieuwe lifestyle?

Voor de één is het onvoorstelbaar om tijdens vakantie ook maar iets met werk te maken te hebben. De ander is het gewend om altijd bereikbaar te zijn, zelfs op vakantie. Er zijn mensen die de ideeën in hun hoofd meteen op de mail zetten anders kunnen ze niet eens ontspannen.

Jessica de Bloom deed onderzoek naar de invloed van vakantie op het welzijn van werkenden in opdracht van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij vindt dat werken op vakantie niet per definitie slecht is: 'Zelf bepalen wat je doet, heeft een positieve invloed op je welzijn. Bewust ervoor kiezen om elke dag even een half uurtje je mail te checken is dan niet slecht.'

Kun je beter genieten van die mooie zonsondergang als je wel dat belletje gepleegd hebt? Doe dit dan, maar wees wel duidelijk naar jezelf en je collega's hoeveel tijd je aan werk besteedt tijdens je vakantie. 

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het belangrijk is om tijdens een vakantie even helemaal los te komen van werk en volledig te ontladen. Arbeidspsychologen raden meestal aan om niet door te werken op vakantie.

Wil je het liefst echt helemaal niet meer aan werk denken dan kun je het beste je werk zo nauwkeurig mogelijk overdragen aan collega's. Communiceer duidelijk wanneer je weer bereikbaar bent en je je Whatsappgroep op stil zet.

Bron: panoramicivillas ADREACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving