De meest voorkomende fouten in de badkamer

Van natte haren borstelen tot je afdrogen met een vieze handdoeken zijn dit de badkamerrituelen die je beter kunt afleren.

De meest voorkomende fouten in de badkamer
Stars Insider

04/08/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Lichamelijke verzorging

Mensen zijn gewoontedieren en daarom doen we veel alledaagse dingen zoals je haar borstelen, douchen en je tanden poetsen vaak op dezelfde manier. Deze manier is alleen niet altijd de juiste.

1. Elke dag heel lang douchen
Het erg ontspannend zijn om een lange warme douche te nemen. Dit is alleen helemaal niet goed voor je huid. Van te lang douchen droogt je huid namelijk uit. Ook te lang in bad liggen is niet goed je huid. Als je niet gezweet hebt hoef je niet perse elke dag te douchen, laat staan twee keer per dag.

2. Volgorde
Je lichaam kan het beste van boven naar onderen gereinigd worden. Begin dus met je hoofd en werk naar beneden tot aan je voeten. Zo voorkom je dat resten van je haar of gezicht bijvoorbeeld op de rest van je lichaam blijven plakken. Scheer je aan het einde want dan zijn je haartjes al lekker warm geworden en heb je minder kans op bultjes.

3. Sponzen vervangen
Gebruik je een spons of washand? Denk er dan aan om deze vaak genoeg te vervangen. Washandjes kun je beter maar één of hooguit twee keer gebruiken. Een synthetische spons moet na acht weken vervangen worden.

4. Nat haar borstelen
Nat haar is ontzettend kwetsbaar, wacht dus altijd voordat je je borstel door je natte haar heen haalt. Doe je dit toch dan zal je haar sneller afbreken. Wacht met borstelen tot het al wat is opgedroogd of geföhnd. 

5. Je handdoeken niet vaak genoeg wassen
Je kunt je nog zo lekker fris gedoucht hebben, als je je daarna afdroogt met een vieze handdoek had je net zo goed niet kunnen douchen. Zorg ervoor dat je handdoek altijd droogt, zo niet dan vormt je handdoek de ideale broedplaats voor bacteriën. Volg de richtlijn voor het wassen van je handdoeken en die zegt toch echt: na drie keer gebruiken, wassen.

Bron: wembd.com, MargrietREACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving