Handige computertips om je werkdag te versnellen

Door je taken te versimpelen krijg je meer gedaan en kun je misschien wel eerder naar huis. Ontdek hier de meest handige tips.

Handige computertips om je werkdag te versnellen
Stars Insider

13/08/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Computertips

Soms zijn we zo druk met het vervullen van onze dagelijkse taken, dat we geen tijd besteden om te denken over effectievere manieren waarop we die taken kunnen uitvoeren. We helpen een handje met een aantal handige computertips die je wellicht nog niet kent.

Websites tegelijk openen

Waarschijnlijk maak je al gebruik van bladwijzers om websites sneller te openen, maar het kan nog sneller. Door mappen aan te maken in je bladwijzerbalk kun je meerdere websites tegelijk opstarten. Als je bijvoorbeeld altijd een vijftal websites opent wanneer je aan de dag begint, kun je die in een specifieke map plaatsen. Door met je rechtermuisknop op de map te drukken, kun je kiezen om alle bladwijzers in de map te openen. Je kunt ook een map per taak creëren, zodat je per direct de juiste sites opent wanneer je aan een taak begint.

Verwijder alle onnodige programma's

Zelfs als je computer niet traag is, betekent dit niet dat je computer zijn optimale snelheid bereikt. Het is daarom altijd belangrijk om onnodige programma's te verwijderen. Behalve dat je computer er sneller van wordt, wordt je computer er overzichtelijker van omdat de programma's niet meer in menuutjes of op je bureaublad verschijnen. Ga één of twee keer per jaar alle programma's langs om te kijken of je ze wel nodig hebt. Zoek bij twijfel op wat de functie van het programma is.

Wanneer begon je?

Als je een flexibele starttijd hebt, kun je weleens vergeten wanneer je eigenlijk aan je werkdag bent begonnen. Dit is niet zo handig als je precies acht uur wilt werken. Het resultaat is wellicht dat je te laat vertrekt, of te vroeg. Gelukkig is het mogelijk om te zien wanneer je je computer hebt opgestart. Open de zoekbalk van Windows (Windowsknop + S) en zoek naar 'logboeken', ook wel 'event viewer' genoemd. Ga vervolgens naar de folder  'windowslogboeken' aan de linkerkant en klik op het pijltje ernaast om de folder te openen. Klik dan op 'systeem'. Je zal een lijst zien met taken die je computer heeft uitgevoerd en daarnaast de tijd. Scroll simpelweg naar beneden tot de eerste actie van de dag. Dat is het moment dat jij je computer hebt aangezet.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving