Hoe jij omgaat met verwachtingen zegt iets over je persoonlijkheid

Stel jij jezelf hoge eisen, maar komt er weinig van terecht. Wellicht ben je meer gemotiveerd als iemand anders je de eis oplegt.

Hoe jij omgaat met verwachtingen zegt iets over je persoonlijkheid
Stars Insider

13/08/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Verwachtingen

De één heeft totaal geen moeite met deadlines, terwijl de ander juist niet aan bepaalde eisen wil voldoen. Er is een onderscheid tussen verwachting van binnenuit en van buitenaf. Dit onderzocht de Amerikaanse auteur, blogger en spreker  Gretchen Rubin, ze schreef er het boek: The Four Tendencies over.

We leggen onszelf verwachtingen op als bijvoorbeeld minder suiker eten, elke week je moeder bellen en 3 x per week sporten. Daarnaast is er ook je baas die je deadlines oplegt. Of het nou een verwachting van binnenuit of buitenaf is, hoe je erop reageert zegt iets over je persoonlijkheid. Gretchen onderscheid vier typen persoonlijkheden.

Upholders: deze mensen voldoen gemakkelijk aan alle soorten verwachtingen.
Rebels: deze mensen missen vaak deadlines en houden zich niet aan hun planning. Ze doen vooral waar ze zelf zin in hebben. 
Questioners: deze mensen voldoen gemakkelijker aan verwachtingen waar ze ook echt het nut van inzien. Meestal leggen ze zichzelf deze verwachtingen op.
Obligers: deze mensen hebben moeite met hun discipline. Ze doen wat hen opgelegd wordt, maar lopen zichzelf daarmee geregeld voorbij.

Herken jij jezelf in één van deze categorieën? Zeker wanneer je in teamverband werkt of een bedrijf opzet met één of meerdere personen is het handig te weten wie jij bent en wie je voor je hebt. Weet je niet zeker onder welke categorie jij valt dan kun je op de website van Gretchen Rubin een test doen.

Bron: Gretchenrubin

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving