Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Vraag jij je dat ook wel eens af!

Hoe vaak moet je je bed verschonen?
Stars Insider

12/10/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Wasmachine

Heb jij ook het gevoel dat jouw wasmachine voortdurend aan het draaien is en vraag je je af of dit wel nodig is? Dit heeft iedereen wel eens want hoe vaak moet je nu iets wassen zonder een viespeuk te zijn? Gelukkig gingen microbiologen op onderzoek uit. Ze onderzochten hoe vuil het textiel is dat je dagelijks gebruikt en hoe vaak je bepaalde zaken moet vervangen. 

Beddengoed
Niets slaapt natuurlijk fijner dan een schoon bed. Je besteedt er uren per nacht dus je bed is eveneens een broedplaats voor bacteriën. Volgens één van de microbiologen is het aan te raden je beddengoed minstens één keer per week te wassen boven de 60 graden. Aangeraden wordt eveneens het kussensloop nog vaker te wassen. Maar heb je weleens je kussen helemaal gewassen? Men adviseert dit eens in de drie maanden te doen. Eens in de zes maanden kun je beter je gehele matras onder handen nemen. 

Spijkerbroek
Het goede moment om je spijkerbroek te wassen is na vijf keer dragen. Je hoeft niet perse warm te wassen als je bang bent dat de kleur vervaagd. Zo kan je voor koud wassen kiezen met een klein beetje wasmiddel. Een alternatief is om je geliefde spijkerbroek een nachtje in het vriesvak te leggen in een plastic zak. Zo blijven de vezels goed maar krijgen bacteriën geen kans. 

Theedoeken
Als je bovenstaande zaken al zo vaak moet wassen, hoe zit het dan met een theedoek? Die kun je het beste dagelijks wassen. Ook is het van belang ze op een hoge temperatuur te wassen. Je doodt de bacteriën volledig door ze na het wassen heet te strijken! 

Bron: NSMBL 


REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving