Waarom slechte relaties nostalgie opwekken

Je weet dat je ex slecht voor je was, maar toch verlang je naar die 'goede oude' tijd.

Waarom slechte relaties nostalgie opwekken
Stars Insider

12/10/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Nostalgie

Je was ongelukkig met je partner en wist zeker dat er een punt achter gezet moest worden. Hoe kan het dan dat je nu je single bent toch een gevoel van nostalgie hebt voor je partner?

Gemakzucht

We blijven nu eenmaal gewoontedieren en kiezen daarom vaak voor hetgeen waar we bekend mee zijn in plaats van nieuwe dingen. Je wilt daarom terug en misleidt jezelf met selectieve gedachten die de werkelijkheid niet reflecteren. Als je eenmaal uit je comfortzone stapt, kun je erachter komen hoe waardevol het is om nieuwe dingen te proberen.

Investering

We zien de mensen waar we in het verleden iets mee hebben opgebouwd als een soort investeringen. Als je veel tijd en energie in een ex hebt geïnvesteerd, lijkt het zonde om het weg te gooien. Zoals bij financiële investeringen moet je echter leren loslaten, want als je tevergeefs doorzet zul je juist nog meer verliezen.

Fantasie

Wanneer we een ex niet meer zien, kunnen we onze fantasie de vrije loop laten. Je denkt dat je partner misschien veranderd is en dat is al helemaal makkelijk als je voornamelijk terugdenkt aan jullie positieve momenten in plaats het totaalpakket. Ook als je je ex weer tegenkomt kun je een positieve indruk krijgen, want ze zijn ineens extra lief en misschien ook extra knap. Laat je niet verleiden door je fantasie, want je weet al hartstikke goed wat er schuilt achter zijn of haar leuke voorkomen. 

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving