Kunnen kleine kinderen echt verliefd zijn?

Vaak wordt de verliefdheid van een kind niet serieus genomen terwijl ook een kind vlinders in de buik kan voelen. Sterker nog, kinderverliefdheid is juist heel puur.

Kunnen kleine kinderen echt verliefd zijn?
Stars Insider

05/11/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Verliefd

Kun jij je nog herinneren toen je je eerste vriendje had? Voor veel mensen was dit op de basisschool. Ook al tellen we deze romances niet mee in ons liefdesleven, toch kun je volgens psychologen wel degelijk verliefd zijn op je zevende.

Quest deelde een poll op Facebook waarin gevraagd werd of je weleens verliefd bent geweest op de basisschool. Van de 900 mensen die de poll hebben ingevuld gaven 300 mensen aan dat ze verliefd zijn geweest.

Volgens psycholoog en seksuoloog Sanderijn van der Doef zijn veel emoties van jonge kinderen minder intens dan volwassenen en dus ook verliefdheid. Dit betekent alleen niet dat kinderen geen speciale gevoelens voor iemand kunnen hebben. Kinderen worden immers geboren met hormonen. Ze kunnen dus wel degelijk vrolijk worden van iemand en kriebels in hun buik voelen. Ze kunnen het alleen nog niet zo goed verwoorden. Het zal niet veel verder gaan dan hoogstens zeggen dat je 'op' iemand bent, wat dat ook mag betekenen.

Kinderen ervaren alleen nog geen seksuele aantrekkingskracht. Het gaat juist om een heel pure vorm van liefde waarbij kinderen samen willen zijn, spelen en knuffelen zonder erover na te denken.

Bron: Quest

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving