Aan deze signalen herken je een tekort aan eiwitten

Eiwitten spelen een belangrijke rol bij ons immuunsysteem

Aan deze signalen herken je een tekort aan eiwitten
Stars Insider

07/11/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Eiwitten

Eiwitten zijn onmisbaar om gezond te blijven. Immers elke cel in ons lichaam heeft eiwitten nodig. Ze helpen je namelijk bij het transport van stoffen tussen de cellen.  Het helpt de spieren gezond te houden en heeft grote invloed op je immuunsysteem.  Een tekort aan eiwitten merk je aan je gezondheid en herken je aan deze signalen.

1.  Trek in zoetigheid en snacks
Als je hunkert naar zoetigheid en vette snacks dan kan het zomaar zijn dat je te weinig eiwitten binnenkrijgt. Van eieren blijf je langere tijd verzadigd en het houdt je bloedsuikerspiegel in balans. Wanneer je bloedsuikerspiegel schommelt krijg je snelle trek in snacks en kun je humeurig worden.

2. Concentratieproblemen
Eiwitten zorgen voor de productie van noradrenaline en dopamine. Deze hormonen zorgen voor scherpte en helpen je beter te concentreren.

3. Slechte huid, haar en nagels
Last van breekbaar haar, pukkeltjes en nagels die afbreken? Je haren en nagels bestaan voornamelijk uit eiwitten, wanneer er niet genoeg eiwitten in je lichaam aanwezig zijn tast dit de gezondheid ervan aan. Op de lange termijn kan een tekort aan eiwitten zelfs voor haaruitval zorgen.

4. Stijfheid
Eiwitten spelen een belangrijke rol bij spieren, gewrichten en botten. Heb je er niet genoeg van in je lichaam dan kun je spierpijn krijgen, stijf worden en je dus minder flexibel bewegen.


Bron: dokter.nl

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving