Vermijd deze valkuilen na een pijnlijke break-up

Als een relatie onverwacht tot een einde komt, kun je grote fouten begaan. Pas op voor deze veelgemaakte fouten.

Vermijd deze valkuilen na een pijnlijke break-up
Stars Insider

12/11/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Valkuilen

Uit elkaar gaan is vaak voor ten minste één van de partijen een chaotisch en pijnlijk moment. Je emoties kunnen op dat moment de overhand nemen, waardoor je dingen kunt zeggen of doen waar je later spijt van zou kunnen krijgen. Hoewel het moeilijk is, zou je er goed aan doen de volgende dingen te vermijden.

Vrienden wegduwen

Als je relatie op de klippen is gelopen, heb je wellicht geen zin in advies van iemand die nog in een gelukkige relatie verkeert. Je hebt het gevoel dat ze je niet snappen en misschien klopt dat wel, maar op dit moment zijn je vriendschappen kostbaarder dan ooit. Vat het niet persoonlijk op als ze ongevoelig overkomen en duw ze vooral niet weg.

Grote beslissingen nemen

Als je relatie voorbij is, kun je vaak beter even wachten met het nemen van drastische beslissingen. Zeg je baan niet op, verhuis niet plotseling naar een ander land, neem geen contact op met een 'crush' of oude liefde en doe geen grote aankopen. Wellicht is het inderdaad goed om je leven te herordenen, maar wacht met het nemen van beslissingen die je niet terug kunt draaien totdat je afgekoeld bent. Dit kan dagen, weken of zelfs maanden duren. Hoe weet je of je er klaar voor bent? Dit is vaak moeilijk te weten, maar als je op elk moment van de dag nog denkt aan de break-up en je ex, ben je het nog volop aan het verwerken.

Teruggaan

Als gewoontedieren vinden we het vaak moeilijk om grote veranderingen te aanvaarden. Kort na een break-up kun je het gevoel krijgen dat je wil terugkeren. Je wil misschien dat alles weer wordt zoals voorheen, maar dit is niet meer mogelijk. Voorkom dat je in een knipperlichtrelatie terechtkomt, want dan zul je mogelijk tig break-ups ervaren in plaats van slechts één.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving