De 5 principes van een gelukkige relatie volgens Jan Geurtz

Zo vind je liefde in de meest zuivere vorm

De 5 principes van een gelukkige relatie volgens Jan Geurtz
Stars Insider

28/11/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Gelukkige relatie

Er zijn maar weinig dingen die de mens zoveel bezighouden als de liefde. Het is het meest voorkomende gespreksonderwerp tussen vriendinnen en een zoektocht die ons leven lang duurt. Gelukkig is er Jan Geurtz, de liefdesdokter die ons kan begeleiden in het vinden van liefde in de meest zuivere vorm.

Jan Geurtz legt in zijn boek Bevrijd door Liefde uit wat de 5 principes zijn van een gelukkige relatie:

1. Ontwikkel een goede relatie met jezelf 
Jan Geurtz legt in zijn boeken uit hoe onze geboorte ons geleerd heeft dat liefde en erkenning van anderen  komt. Later in ons leven leren we dat wanneer ons geluk afhangt van de ander we ons verloren voelen als dit ineens wegvalt. Daarom proberen we dit zoveel mogelijk te voorkomen met de gevolgen van dien. We stellen regels op die de liefdesrelatie vernauwen. Wanneer je leert inzien dat liefde vanuit jezelf komt en je die niet hoeft te claimen van een ander zul je pure liefde ontvangen.

2. Geef ruimte
Gun elkaar de ruimte, dan zal de liefde gemakkelijker blijven stromen. Wanneer het geluk afhangt van de relatie ontstaat er een druk die de liefde kan vertroebelen.

3. Blijf communiceren
Wanneer je angsten voelt en merkt dat je je minder veilig voelt in je relatie dan kun je hier beter over praten met elkaar. Het is heel normaal om bij elkaar geruststelling te zoeken, wellicht voelt je partner wel hetzelfde.

4. Omarm je angst
Wanneer je elkaar ruimte geeft kan er ook afstand ontstaan en dat kan beangstigend zijn. Je bent wellicht bang dat jullie gaan scheiden,  je partner verliefd wordt op iemand anders, of jullie uit elkaar groeien. Laat je angst toe en deel het met je partner.  Hoe meer je er tegen vecht hoe groter je angst namelijk wordt.

5. Kies elke dag voor elkaar
Besef dat je partner er niet voor altijd is en koester elke dag dat je partner wel deel uitmaakt van je leven. Zo voorkom je de vanzelfsprekendheid. Alleen dan blijf je naar elkaar luisteren en elkaar aandacht en liefde geven

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving