3 vergissingen in de ochtend die je dag kunnen verpesten

Begin de ochtend goed en profiteer de rest van de dag

3 vergissingen in de ochtend die je dag kunnen verpesten
Stars Insider

06/01/21 | StarsInsider

LIFESTYLE Vergissingen

Soms kan je dag al verpest zijn voordat hij goed en wel is begonnen. Er zijn bepaalde dingen die je misschien verkeerd doet in de ochtend en die de rest van je dag op een negatieve manier beïnvloeden. Lees hier over drie veel voorkomende vergissingen, en hoe je ze kunt voorkomen:

1.Je hebt te weinig daglicht gezien
Als je vanuit je bed de douche inrolt en vervolgens rechtstreeks je werkplek ingaat, kan het zijn dat je aan te weinig daglicht bent blootgesteld gedurende de ochtend. Dat is niet zo best, zo bleek uit onderzoek van de Northwestern University. Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat mensen die het merendeel van hun daglichtblootstelling kregen na het middaguur een hoger BMI hadden dan mensen die 's ochtend al voldoende daglicht hadden gezien.

Zorg dan ook dat je 's ochtends de gordijnen opendoet terwijl je je klaarmaakt voor de dag. Dit zorgt ervoor dat je interne klok zich goed afstelt en reguleert je eetlust, energiepeil en metabolisme.

2. Je hebt geen water gedronken
Als je 's ochtends geen water drinkt, ben je de rest van je dag bezig om uit een staat van uitdroging te geraken. Dit zorgt ervoor dat je vermoeider, prikkelbaarder en verwarder bent bent gedurende de dag.

Drink 's ochtends voldoende water en voel je gelukkiger, scherper en energieker gedurende de dag. Leslie Bonci van de University of Pittsburgh raadt aan om binnen het eerste uur na ontwaken ongeveer 0,7 liter water te  drinken.

3. Je hebt op een lege maag getraind
's Ochtends hardlopen of fitnessen zonder eerst iets te eten is een goed recept om je de hele dag afgemat te voelen. Uit Brits onderzoek is gebleken dat mannen die ontbeten voor een ochtendlijke sportsessie scherper en opgewekter waren gedurende de dag.

Door 's ochtends goed te ontbijten hebben je hersenen een goede basis om de rest van de dag goed te functioneren.

Bron: Men's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving