Shoppen op je smartphone leidt sneller tot miskoop

Uit onderzoek blijkt dat je van online shoppen op je smartphone sneller spijt krijgt.

Shoppen op je smartphone leidt sneller tot miskoop
Stars Insider

08/01/21 | StarsInsider

LIFESTYLE Online shoppen

Tegenwoordig kun je natuurlijk alles op je smartphone dus waarom niet ook even snel die nieuwe schoenen kopen als je onderweg bent?  Dit is nou iets wat je wellicht toch beter rustig thuis vanaf je laptop kunt doen.

Onderzoek uitgevoerd door Ben-Gurion University (Israël) wees uit dat de grootte van je beeldscherm de kans op een miskoop beïnvloed.

De helft van de deelnemers aan het onderzoek moesten op een smartphone een hotelkamer boeken en de andere helft vanaf een laptop. Ze kregen de keuze uit verschillende aanbiedingen voor 11 verschillende kamers. Hieruit bleek dat de smartphonegebruikers met minder informatie een keuze moesten maken. Op de mobiele uitvoering van elke website zit informatie namelijk verstopt. Logisch wel want op een klein scherm kun je natuurlijk minder informatie plaatsen. Wie op zijn smartphone zoekt wil snel beslissen en doet dus ook minder moeite om extra informatie op te zoeken. Hierdoor is de kans dat je keuze bij je wensen aansluit kleiner.

Kortom online winkelen kun je beter op je laptop doen doen dan op je smartphone wil je er zeker van zijn dat je geen spijt krijgt!

Bron: Quest

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving