Kun je katten wel of niet uitlaten?

Vinden katten het fijn om uitgelaten te worden, of is het vooral een stressvolle ervaring voor je pluizige vriend?

Kun je katten wel of niet uitlaten?
Stars Insider

09/02/21 | StarsInsider

LIFESTYLE Kat uitlaten

Een kat zijn hele leven lang opsluiten in een appartement lijkt niet echt ideaal, maar wat zijn de alternatieven als je toch per se een kat wilt en hij niet zelf naar buiten kan? Waarschijnlijk heb je al gehoord van mensen die hun kat uitlaten, maar is dat echt een geschikt alternatief, of zijn katten veel te zelfstandig om uitgelaten te worden.

Frisse neus halen

Sommige experts geven aan dat katten het geweldig vinden om naar buiten te gaan om over het gras te lopen, bloemen te ruiken en bomen te krabben. Door ze met een harnas en lijn uit te laten, geef je ze de mogelijkheid om de natuur op een veilige manier te verkennen. Je kat uitlaten kan dus een fantastische ervaring zijn, maar er zijn wel een aantal belangrijke kanttekeningen.

Persoonlijke voorkeur

Ten eerste zullen niet alle katten het fijn vinden om uitgelaten te worden. Sommige katten zullen het simpelweg niet accepteren om vast te zitten aan een harnas. Probeer je kat niet te dwingen, want dit kan voor veel stress zorgen.

Voorbereiding

Voordat je een kat naar buiten brengt, kun je beter eerst binnen oefenen zodat je huisdier kan wennen aan het harnas. Het is handig om te weten of je kat zelfstandig uit het harnas kan ontsnappen, want als dit buiten gebeurt kan je kat zomaar weg rennen.

Achtervolgen

Het grote verschil met een kat en hond uitlaten is dat je een hond kan leiden, maar met een kat zul je vooral moeten volgen. Laat je kat lekker nieuwsgierig zijn en verken samen de buurt. In het begin is je kat waarschijnlijk vooral nerveus, maar hij zal zich steeds zekerder voelen. Zorg er wel voor dat je dit in een rustige buurt doet waar weinig mensen, honden en voertuigen langskomen. Als je in een drukke buurt woont, kun je je kat beter in een draagmand meenemen naar een rustigere plek.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving