De beroemdste reuzen uit de geschiedenis

Een geschiedenis van de langste mensen op aarde

Stars Insider

03/04/21 | StarsInsider

LIFESTYLE Lifestyle

Kun je je voorstellen dat je in een wereld leeft die op maat is gesneden voor kleuters? Dat is waarschijnlijk hoe mensen zich voelen die lijden aan gigantisme. Reuzen zijn niet slechts mythische wezens—ze bestaan ook in het echte leven. Gigantisme is een serieuze aandoening, en hoewel het extreem zeldzaam is, zijn er mensen die eraan lijden en zich moeten zien te redden in een wereld waarin bijna iedereen kleiner is dan hen. De aandoening wordt veroorzaakt door een overschot aan groeihormoon (GH), wat kan veroorzaakt kan worden door tumorgroei op de hypofyse. Mensen met gigantisme worden doorgaans 2,10 tot 2,70 meter lang.

Soms wordt een reusachtige verschijning op latere leeftijd veroorzaakt door acromegalie. Dit is een aandoening die ontstaat door een overschot van groeihormoon nadat de groeiplaten al zijn gesloten, wat kan resulteren in een vergrote kaak, neus en voorhoofd.

In deze galerij kijken we terug op de beroemdste echte reuzen uit de geschiedenis en hun fascinerende verhalen. Klik snel verder!

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving