4 x dingen die je met havermout kunt doen

De kalmerende werking van havermout kan goed van pas komen in je schoonheidsritueel.

4 x dingen die je met havermout kunt doen
Stars Insider

25/05/21 | StarsInsider

LIFESTYLE Havermout

Havermout is de afgelopen jaren ongekend populair geworden. We maken er uitgebreide ontbijtjes van met allerlei soorten fruit, noten, zaden en alles wat je maar lekker vindt. Maar wist je dat havermout nog veelzijdiger is dan dat?
Havermout komt ook van pas in onze lichaamsverzorging, deze vier dingen kun je met havermout doen:

1. Masker
Havermout is het ideale ingrediënt voor een gezichtsmasker. Het heeft namelijk een kalmerende werking op de huid. Je maalt de havermout tot fijn meel in een keukenmachine en meng dit met een klein beetje water tot het een papje wordt dat je over je gezicht kunt smeren. Laat 5 minuten intrekken en spoel met lauwwarm water af. Je krijgt er een heel zacht huidje van.

2. Voetenbad
Ook je voeten kunnen we wat ontspanning gebruiken na een dagje wandelen of winkelen. Laat een teil vollopen met water en voeg hier wat havermout aan toe. Als je wilt kun je er nog een andere olie die je lekker vindt aan toevoegen.

3. Scrub
Een scrub kun je heel gemakkelijk zelf maken met honing en havermout. Als je drie schepjes havermout met twee theelepels honing mengt heb je genoeg voor één gezicht. Smeer je gezicht er met masserende bewegingen mee in en laat even intrekken. Spoel af met lauwwarm water en je huidje is grondig gereinigd.

4 Verzorging voor vette huid
Heb je last van een vette huid? Meng dan een beetje havermout met yoghurt en wat geraspte komkommer. Breng aan op je gezicht en laat 15 minuten intrekken en spoel af met lauwwarm water.

Bron: Nouveau, Margriet

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving