Trek deze kleur kleding aan naar je sollicitatiegesprek

Kleur speelt in op gevoel en kan daarom de doorslaggevende factor zijn tijdens je sollicitatiegesprek

Trek deze kleur kleding aan naar je sollicitatiegesprek
Stars Insider

16/08/21 | StarsInsider

LIFESTYLE Kleding

Voor een sollicitatiegesprek moet je je natuurlijk altijd goed voorbereiden. Wist je dat de kleur van je kleding invloed kan hebben op de uitslag en dat één bepaalde kleur vaak succes heeft tijdens sollicitatiegesprekken?

De kleur van je kleding kan volgens illusionist Victor Mids het brein van je gesprekspartner beïnvloeden. In zijn boek Mindf*ck: next level legt hij uit dat je het beste blauw kunt dragen als je naar een sollicitatiegesprek gaat. Het is wetenschappelijk onderzocht dat dit een gunstig effect heeft op de uitslag. Blauw zou namelijk uitstralen dat je  goed kunt samenwerken en een teamplayer bent.

De kleur blauw staat voor vertrouwen, oprechtheid, zelfvertrouwen, loyaliteit en vriendelijkheid. Het maakt daarbij niet uit of je voor donkerblauw of lichtblauw gaat. Het is natuurlijk niet zo dat als je een blauwe trui draagt je de baan sowieso krijgt, maar het kan wel helpen en wellicht het laatste zetje geven.

Een andere tip die Victor geeft is je handen op te warmen voor je op gesprek gaat. Iemand die een warme hand geeft, geeft ook een warm gevoel. Een ijskoude hand geeft het tegenovergestelde effect. Dus drink een warme kop koffie voor je gesprek of wrijf je handen even warm.

Bron: AD

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving