Grote bedrijfsbazen die gepakt zijn

Als je aan de top staat, betekent dat nog niet dat je boven de wet staat

Stars Insider

05/01/22 | StarsInsider

LIFESTYLE Crime

Als je de top van je carrière hebt bereikt, kan het soms zo naar je hoofd stijgen dat je denkt ook boven de wet te staan. Het ene moment ben je de grote baas van een bedrijf en het andere moment niet meer dan een crimineel.

Dat gebeurde ook met Elizabeth Holmes. Ze werd beroemd toen ze in de periode van 2010-2015 haar start-up Theranos groot maakte. Dit bedrijf claimde een revolutionaire techniek van bloedtesten te hebben uitgevonden, waarbij slechts met 1 druppel bloed honderden testen op konden worden uitgevoerd. In 2015 werd ze door Forbes uitgeroepen tot jongste en vrouwelijke self-made miljardair van Amerika, gebaseerd op de bedrijfswaarde van 9 miljard dollar. Echter...

Holmes en haar bedrijf werden doelwit van onderzoeksjournalisten, die illegale praktijken aan het licht brachten. Theranos bleek een luchtkasteel, omdat de testapparaten onnauwkeurig bleken. Niet alleen lichtte Holmes investeerders op voor honderden miljoenen dollars, ze bracht ook de gezondheid van patiënten in gevaar. In 2018 werd een rechtszaak tegen haar aangespannen en inmiddels is ze schuldig bevonden op 4 van de 11 aanklachten. Er hangt haar een gevangenisstraf van 80 jaar boven het hoofd, maar er wordt verwacht dat haar straf veel lager zal uitvallen. 

Elizabeth Holmes is niet de enige grote baas die een scheve schaats reed. Klik verder om erachter te komen waar 's werelds meest beruchte bazen toe in staat bleken.

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving