Deze aangrijpende films draaien nu in de bioscoop

Verwacht geen happy endings

Deze aangrijpende films draaien nu in de bioscoop
Stars Insider

28/07/18 | StarsInsider

FILMS films

Als je van aangrijpende reisfilms houdt dan heb je deze week een goede week. Al zijn het wel vrij dramatische films, deze twee worden goed beoordeeld en zullen ze je aan het denken zetten. Dus ben je het strand beu? Bezoek dan weer eens de bioscoop en kijk deze films:

Takara -The Night I Swam
Deze film speelt zich af in de winter in Japan. Elke nacht staat een visserman op om naar de markt te gaan. Op een nacht wordt zijn zes-jarige zoon wakker en kan niet meer in slaap komen. Hij besluit een tekening te maken en stopt hem in zijn rugzak.  Hij wandelt naar school, maar slaperig als hij is wijkt hij af van de route en beleeft een avontuur in de sneeuw. De film heeft geen dialoog en ook geen voice- over, je hoort enkel het geluid van de fascinerende omgeving en het leven zelf.

The Road To Mandalay
Het jonge Birmese meisje Lianqing is op zoek naar een beter leven en vlucht in een vrachtwagen naar Bangkok. Daar ontmoet ze A-kuo, hij komt uit hetzelfde dorpje Lashio en had al een oogje op haar. De twee immigranten worden verliefd maar komen voor grote uitdagingen te staan. Om van haar leven vol onzekerheden af te komen wil Lianqing naar Taiwan en heeft daar werkelijk alles voor over.

De film is goed ontvangen. The Guardian beschrijft de film als: ‘Intens aangrijpend drama over Birmese migranten’.

Ook Netflix heeft mooie films voor je in petto in augustus, bekijk ze hier.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving