'The Hate U Give': hoe Hollywood politiegeweld aanpakt

'The Hate U Give' is één van de belangrijkste films van onze tijd

'The Hate U Give': hoe Hollywood politiegeweld aanpakt
Stars Insider

16/10/18 | StarsInsider

FILMS The Hate U Give

De nieuwe film, 'The Hate U Give',  met Amandla Stenberg in de hoofdrol is gebaseerd op de gelijknamige roman van Angie Thomas en wordt al gezien als één van de zeldzame belangrijke tienerfilms die je gezien moet hebben.

Dubbelleven

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Angie Thomas, waarin het hoofdpersonage, Starr Carter (Amandla Stenberg), een dubbelleven leidt. Als studente in een elitaire privéschool waar de meerderheid van de studenten rijk en blank zijn, woont ze met haar familie in Garden Heights, een overwegend zwarte wijk. In de loop van de tijd leert Starr om zorgvuldig te switchen tussen de twee werelden: in Garden Heights is ze de normale Starr, terwijl ze op school 'Starr-versie twee' is, een versie waar ze zo zacht en niet-confronterend mogelijk moet overkomen om te vermijden dat ze als een 'stereotiep' bekeken wordt. Zo groeit ze uit tot een modelstudente die vrij populair is bij haar klasgenoten en die met één van de knapste jongens van de school datet. Maar wanneer haar jeugdvriend, Khalil (Algee Smith), in haar bijzijn door de politie wordt vermoord, beslist Starr niet meer stil te blijven.

Black Lives Matter

Het verhaal duikt in de Black Lives Matter-beweging, de beweging die ontstond in de zwarte gemeenschap als reactie op politiegeweld op Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten. De film, die een gevoelig en controversieel onderwerp aanpakt, is essentieel maar ook ontzettend verdrietig aangezien de feiten geïnspireerd zijn door waargebeurde verhalen.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving