Deze films kregen de langste staande ovaties ooit in Cannes

'Once Upon A Time In Hollywood' komt niet eens in de buurt van het record!

Stars Insider

30/05/19 | StarsInsider

FILMS Cannes Film Festival

Quentin Tarantino's nieuwste film 'Once Upon a Time in Hollywood' wordt zijn beste film ooit genoemd. De welverdiende staande ovatie na de première op het Filmfestival van Cannes duurde zeven minuten (sommigen zeggen zes). Zes of zeven minuten lang in je handen klappen lijkt al ongelofelijk lang, maar is nog niets vergeleken met de langste staande ovaties ooit tijdens het filmfestival.

Tarantino's negende film speelt zich af in het Los Angeles van 1969, in het hippe Hollywood. In de hoofdrol zitten Leonardo DiCaprio als de westernacteur Rick Dalton en Brad Pitt als zijn stuntman Cliff Booth. Het is 1969 en het duo probeert naam te maken in Hollywood, het jaar waarin LA opgeschrikt werd door de moorden van Charles Manson. De film scoort heel hoog en krijgt een rating van 95% op Rotten Tomatoes. Toch duurde het langste applaus in Cannes ooit drie keer zo lang.

Uiteraard wordt er bij slechte films ook veel 'boe' geroepen op het beroemde prestigieuze filmfestival. Verrassende films als 'Taxi Driver' (1976), 'L'Avventura' (1960) en Sofia Coppola's 'Marie Antoinette' (2006) werden door zowel mannen in smoking als vrouwen in galajurken afgekraakt.

'Pulp Fiction', ook van Tarantino, veroorzaakte in 1994 zelfs ruzies op het filmfestival. Maar dit jaar staat hij in de lijst van films waar het meest voor geapplaudisseerd is. 

In de lijst met titels opgesteld door Quartz, staan verrassende films die de langste applausjes ooit hebben gekregen in Cannes. Van de 28 films, komt 'Once Upon a Time in Hollywood' niet eens in de top 10 voor. Klik door de galerij om te zien welke films het meest bejubeld werden.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving