De 7 meest populaire stedentrips in 2019

Volgens de Lonely Planet

De 7 meest populaire stedentrips in 2019
Stars Insider

22/05/19 | StarsInsider

REIZEN Lonely planet

Wil je dit jaar een stedentrip maken? Lonely Planet heeft een lijst samengesteld van steden die dit jaar erg in trek zijn. Dit is wat deze steden zo populair maakt:

1. Kopenhagen
De hoofdstad van Denemarken is groen, schoon, compact en de Scandinavische keuken is momenteel enorm aan het groeien. Vooral streetfood in Denemarken is echt iets om uit te proberen.

2. Shenzhen
De meest innovatieve stad van China was vroeger meer een goedkoper alternatief voor Hongkong. Nu barst de stad van de hippe cafés, hoor je er veel indiemuziek en heeft de stad ook op het gebied van kunst veel te bieden. 

3. Novi Sad
In de Servische stad kun je zowel ontspannen als cultuur snuiven. Op het gebied van muziek, film, theater en kunst is er genoeg te beleven, maar je kunt ook lekker relaxen op het strand aan de Donau.

4. Miami
Miami is al lange tijd een populaire bestemming voor mensen die een stukje tropische paradijs zoeken. De stad heeft de afgelopen jaren wat ontwikkelingen doorgemaakt waardoor Miami’s centrum vooral een culturele reisbestemming is geworden vanwege de prachtige architectuur van musea.

5. Kathmandu
Na de aardbeving van 2015 stond Kathmandu in het teken van herstel. Nu enkele jaren later is de stad weer levendiger dan ooit. Auto's zijn verboden in het centrum waardoor je zonder gevaar kunt wandelen over de kronkelige straatjes en tempels kunt bezoeken.

6. Mexico-stad
In 2018 werd de stad al uitgeroepen tot World Design Capital. De stad barst van de historische gebouwen. Je proeft de historie van de stad in het eten, de kunst en de architectuur van de stad.

7. Dakar
De meest dynamische stad van Afrika is rijk aan zonnige stranden, kent een energiek uitgaansleven en heeft tal van kleurrijke markten. Het zijn de lokale kunstenaars, modeontwerpers en muzikanten die de stad aan het veranderen zijn. Ook surfers komen er graag. Wil je naar een tropisch eiland? Ook dat is vanaf Dakar gemakkelijk te bereiken.

Bron: Lonely Planet

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving