In deze landen ben je als homo strafbaar

In sommige landen is homoseksualiteit strafbaar met de dood.

Stars Insider

11/06/19 | StarsInsider

REIZEN Lhbt

We staan er in ons vrije landje nauwelijks bij stil, maar wist je dat seksuele activiteit tussen mensen van hetzelfde geslacht nog altijd tegen de wet is? In sommige landen staat er zelfs de doodstraf op. 

De strijd voor LHBT-rechten heeft in de laatste jaren reuzenstappen gemaakt, maar het is ook belangrijk om stil te staan bij hen die nog altijd vervolgd worden voor hun geaardheid. Al meer dan 25 landen in de wereld hebben het homohuwelijk legaal gemaakt en ongeveer hetzelfde aantal staat homo-ouderschap toe. 

Maar tegelijkertijd is homoseks in meer dan 70 landen verboden. In sommige gevallen gaat het om wetten die erg verouderd zijn en al lang niet meer gehandhaafd worden. Maar er zijn ook landen waar mensen nog altijd om hun geaardheid worden vastgezet en zelfs gedood. 

In april kwam de sultan van Brunei naar buiten met het nieuws dat hij de doodstraf door steniging voor mannen die seks hebben met andere mannen wilde invoeren. Nadat hier internationaal schande van werd gesproken en Hollywoodsterren hotels van de sultan begonnen te boycotten, heeft hij inmiddels een moratorium afgeroepen over de plannen om de wet in te voeren. 

Het geeft eens te meer aan dat het niet overal op de wereld even goed is zoals bij ons. Voor velen homoseksuelen en transgenders is angst voor vervolging een dagelijks terugkerend probleem. In de volgende landen is homoseksualiteit nog altijd strafbaar.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving