De mooiste plekken om sterren te kijken

Bekijk miljoenen sterren met je blote oog

De mooiste plekken om sterren te kijken
Stars Insider

14/06/19 | StarsInsider

REIZEN Sterrenhemel

Even lijkt de tijd stil te staan wanneer je jezelf verliest in al die fonkelende lichtjes. Het heelal heeft iets magisch. Door de lichtvervuiling is het in Nederland haast niet mogelijk om sterren te kijken aan een inktzwarte hemel. De beste spots om te gaan sterrenkijken vind je op de Waddeneilanden.

De wereld kent een aantal plekken waar bijna geen mensen wonen en waar je miljoenen sterren kunt zien met het blote oog. Deze plekken zijn uitgeroepen tot 'Dark Sky Reservaten'. Waar moet de sterrenkijker zijn? Hier! 

Mont-Mégantic, Québec, Canada
Bekijk de nachtelijke schoonheid van dit gebied en staar onverstoord naar de sterrenhemel. Wil je nog dieper in de astrologie duiken, dan kun je in het Astrolab alles leren over het heelal.

Exmoor Nationaal Park, Engeland 
Bekijk duizenden sterren met het blote oog. Dit park bevindt zich niet ver van de bewoonde wereld, toch waan je je in een totaal verlaten wildernis. Vooral in de zomermaanden erg geliefd.

Alqueva Dark Sky Reserve, Alentejo, Portugal
Middenin Alentejo kun je duizenden sterren bekijken in de wonderlijke sterrenhemel van Alqueva. Langs het grote meer kun je een tentje zetten of camper plaatsen en 's nachts je ogen uitkijken.

NamibRand Natuur Reservaat, Namibië
Slaap onder de sterrenhemel en zoek de Melkweg of De Kleine Beer in het labyrint van al die blinkende sterren. De ene ster blinkt nog meer dan de andere. Je kunt sterrendeskundigen inhuren die je de mooiste plekken aanwijst en wegwijs maakt in het sterrenstelsel.

Aoraki Mackenzie, Nieuw Zeeland
Vanuit het midden van het zuidelijke eiland kun je miljoenen sterren zien. Bijna nergens anders op de wereld is de lucht zo helder en vrij van vervuiling als hier.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving