Het verzonken bos van het Kaindy-meer

Kazachstan's schilderachtige en surrealistische verrassing

Stars Insider

19/06/19 | StarsInsider

REIZEN Natuurlijk dam

Het Kaindy-meer, diep verzonken in het Nationale Park Kolsai Lakes in Kazachstan, is een natuurwonder dat is ontstaan uit een natuurramp. Door een verwoestende aardbeving in 1911, waarbij meer dan 450 mensen om het leven kwamen, werd eveneens de geografie van het gebied veranderd. Door aardverschuivingen kwam er een grote hoeveelheid kalksteenrots terecht in een kloof, wat zorgde voor de vorming van een natuurlijke dam. Het regenwater dat vervolgens in het ravijn viel kon niet weg en zo ontstond er langzaam maar zeker een nieuw meer: het Kaindy-meer. 

Het meer is adembenemend mooi, maar wat het echt bijzonder maakt is het verzonken bos dat er in staat. Van dit verzonken bos van kirgiezensparren - een naaldbomensoort die voorkomt in Kirgizië, Kazachstan en het westelijk gedeelte van China - staat inmiddels voor het grootste deel onder water. Alleen de toppen van de bomen steken boven het water en doen denken aan masten van gezonken spookschepen. 

Ook de kleur van het water is opmerkelijk. Vanwege de kalksteen in die veranderd in een soort lichtgevend en blauwachtig groen. Wanneer het zonlicht op het Meer van Kaindy valt, zou je denken dat hier gaat om een lagune in het Caraïbisch gebied in plaats van een meer in een bergachtig gebied in Centraal-Azië. 

Het Nationale Park Kolsai Lakes is een grote toeristische trekpleister in Kazachstan. Behalve Kaindy zijn er ook andere meren en veel natuurschoon. Het natuurgebied ligt relatief dicht bij Almaty, de grootste stad van het land. Het is dus makkelijk bereikbaar en toegankelijk voor natuurliefhebbers, zowel in de zomer als in de winter. 

Klik snel verder en kom meer te weten over dit Centraal-Aziatische natuurwonder. 

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving