6 handige tips voor je eerste roadtrip

Ontdek je plekje

6 handige tips voor je eerste roadtrip
Stars Insider

21/07/19 | StarsInsider

REIZEN Roadtrip

Een roadtrip maken met een camper of minivan is voor velen een droom. Een vakantie om van de bucketlist af te strepen. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten als je dit voor het eerst doet? Lees deze handige tips en begin aan je nieuwe avontuur!

1. Kies de juiste camper
In principe kun je alles huren, van een minivan tot een uitgebreide luxe camper. Wil je ver reizen in korte tijd? Hoe zijn de wegen? Met hoeveel mensen reis je? Kies je camper op basis van je route en benodigdheden.

2. Loop de camper door
Heb je je camper eenmaal gevonden, loop dan alles met de eigenaar na. Die kent immers alle handigheden en weet waar je op moet letten. Zo verklein je ook de kans dat er iets stuk gaat en jij naar je borg kunt fluiten. Neem voor de zekerheid foto's en stel een inventarisatielijst op.

3. Het is geen auto
Een camper is groter in omvang en minder flexibel op de weg dan een auto. Houd hier rekening mee tijdens het rijden. Het kan geen kwaad een testritje te maken. Bedenk je ook dat een camper minder snel rijdt. Wees op de hoogte van de exacte maten zodat je goed kunt manoeuvreren. 

4. Stippel je route uit
Het fijne aan een camper is natuurlijk dat je vrij bent om waar dan ook naartoe te gaan. Het is wel handig om vooraf een keuze te maken. Wil je bijvoorbeeld liever over landwegen of op de snelweg rijden? Op Google Maps kun je routes uitstippelen en opslaan. Je kunt het ook direct als navigatiesysteem gebruiken.

5. Overnachten
Waar mag je staan met je camper of minivan? Wild kamperen is niet overal toegestaan. De regels hiervoor verschillen per land, dus doe hier onderzoek naar.

6. Maak een paklijst
Bedenk goed welke spullen je nodig zult hebben. Denk aan dingen als kookgerei, zaklamp, handdoeken en beddengoed. Of een tafel met stoelen om gezellig te kunnen eten en spelletjes te spelen.

Veel plezier!

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving