Waarom je altijd Nederlanders tegenkomt op vakantie

Je hebt minder invloed op je vakantiebestemming dan je denkt

Waarom je altijd Nederlanders tegenkomt op vakantie
Stars Insider

05/08/19 | StarsInsider

REIZEN Vakantie

Je herkent ze van verre. In een korte broek, met een petje en zonnebril op, sandalen, tikkeltje verbrand, en een reisgids of plattegrond onder de arm: Nederlanders op vakantie.

Met name in landen als Spanje en Frankrijk lijkt het wel alsof je ze de hele dag door overal tegenkomt. Toch blijkt uit onderzoek dat er drie keer zoveel Duitsers dan Nederlanders op vakantie gaan in Spanje en in Italië zelfs zes keer zoveel. Zo blijkt uit geboekte hotelovernachtingen.

Dat je toch voornamelijk Nederlanders tegenkomt, komt toch doordat we elkaar op de een of andere manier opzoeken en dat heeft weer te maken met toerismemarketing. Wanneer je ergens een 'Friet van Piet' hebt waar je frikandellen kunt eten, dan trekt dit Nederlanders aan. Als André Hazes of Lil' Kleine ergens optreedt in Chersonissos dan komen hier ook voornamelijk Nederlanders op af.

Volgens toerismeonderzoeker Harald Buijtendijk worden toeristen naar bepaalde plekken gestuurd.  ‘Op Kreta is Chersonissos het partyoord voor Nederlanders. Een paar stranden verderop ligt Malia. Daar liggen de Engelse Barbies te zonnen.’

Reisorganisaties hebben meer invloed op je bestemmingskeuze dan je denkt. Google is natuurlijk de tool om groepen mensen naar bepaalde plekken te sturen.

Bron: Quest

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving