In deze landen kun je veilig water uit de kraan drinken

Let op als je op vakantie gaat

In deze landen kun je veilig water uit de kraan drinken
Stars Insider

13/08/19 | StarsInsider

REIZEN Vakantie

Het is voor ons de normaalste zaak om ons glas onder de kraan te houden als we dorst hebben. Helaas kun je dat beter niet overal ter wereld doen. Dit wist je waarschijnlijk wel al, maar in steeds meer landen kan het dus wel. Om verwarring en ziektes te voorkomen kun je jezelf beter goed informeren

Er wordt door velen gezegd dat kraanwater overal in Europa drinkbaar is. Volgens Jan Peter van der Hoek, hoogleraar drinkwatervoorziening aan de TU Delft, kennen we de gevaren van drinkwater van twintig jaar geleden niet meer.

Wanneer water gek smaakt, kun je vermoeden dat het niet veilig is. In Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië bijvoorbeeld kan water een chloor-smaak hebben. Dat komt doordat zij gebruik maken van chloor om het water te reinigen. Volgens Van der Hoek is chloor niet schadelijk, andere wetenschappers beweren dat hoge concentraties kunnen leiden tot kankerverwekkende verbindingen. Een ding is zeker, het smaakt niet zo lekker. Daarom gebruiken ze in deze landen vaak een waterkan met filtersysteem.

Ook in Canada en de Verenigde Staten wordt het water met chloor gereinigd, maar kun je dit gewoon drinken. Ga je naar Azië en Afrika dan kun beter een flesje water kopen.

Bron: elleeten, De Volkskrant

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving