Hotelzwembaden zijn net beerputten

Veel ziekten gelinkt aan vieze zwembaden

Hotelzwembaden zijn net beerputten
Stars Insider

25/08/19 | StarsInsider

REIZEN Hotelzwembaden

Je vakantie doorbrengen aan het zwembad is fantastisch — behalve als het water vol zit met poep. Volgens een rapport van het Center for Disease Control (CDC) zijn duizenden mensen ziek geworden door water dat besmet was met bacteriën, parasieten of andermans diarree. 

Tussen 2000 en 2014 zijn meer dan 27.000 mensen ziek geworden van het water uit zwembaden. Acht van hen overleden zelfs aan de besmetting die ze opliepen. De meeste van de besmettingen vonden plaats in hotelzwembaden en -bubbelbaden. Waterpretparken zijn echter ook riskant. 

Cryptosporidium, een diarreeveroorzakende parasiet die wordt verspreidt door met ontlasting vervuild water, was verantwoordelijk voor 58 procent van de besmettingen. Dit betekent dat:

1. Mensen met diarree hotelzwembaden gebruiken
2. Hotels hun zwembadwater niet goed schoon houden

Cryptosporidium is niet het enige waar je je zorgen over moet maken als je een verfrissende duik wilt nemen. De bacteria Legionella en Pseudomonas werden ook veel aangetroffen in de zwembaden. Legionella veroorzaakt de 'veteranenziekte' die longontsteking tot gevolg kan hebben en Pseudomonas veroorzaakt huiduitslag en oorontsteking.

Betekent dit dat je het hotelzwembad moet mijden? Zo ver willen we niet gaan maar het is voor mensen met een verzwakt immuunsysteem wel verstandig om bubbelbaden en spa's te vermijden omdat hier veel Legionella-besmettingen ontstaan. Je kunt het hotel ook om de testresultaten van de kwaliteit van het zwemwater vragen. En, hoewel het niet altijd makkelijk is: probeer geen water in te slikken.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving