Expo: ‘Things That Matter’ zet je aan het denken

Welk object neem jij mee als je moet vluchten?

Expo: ‘Things That Matter’ zet je aan het denken
Stars Insider

16/07/18 | StarsInsider

REIZEN Musea

Je hebt er misschien weleens over nagedacht. Als jouw huis in brand vliegt en je slaat op de vlucht, wat neem je dan mee? Of als Nederland door het stijgen van de zeespiegel volledig onder water komt te liggen, neem je dan iets mee wat je aan onze cultuur doet denken? Stel je eens voor dat Nederland verdwijnt, wat gebeurt er dan met onze cultuur?

Op dit soort vragen geeft de nieuwe tentoonstelling ‘Things That Matter’ in het Tropenmuseum antwoord. Het draait om wat mensen belangrijk vinden, welke dingen waarde hebben en waarom. De objecten komen van over de hele wereld. Bijvoorbeeld een gevlochten mand afkomstig van de Marshalleilanden, de eilandengroep in de Stille Oceaan die gegarandeerd zal verdwijnen als gevolg van de stijgende zeespiegel. Er ligt ook een huissleutel van een vluchteling uit Syrië, omdat dit het enige aandenken aan zijn thuis is. Het gaat om de persoonlijke betekenis achter het voorwerp.

Dit is een expositie die je moet zien en die je aan het denken zal zetten over duurzaamheid, klimaatverandering en cultureel erfgoed. Waarschijnlijk zal de vraag wat jij zou meenemen ook bij je opkomen, terwijl je al deze objecten bekijkt.

Wie al eens in het Tropenmuseum is geweest, is gewend dat de ruimte is ingedeeld in verschillende landen. De indeling is voor deze tentoonstelling volledig aangepast en ingedeeld in 10 verschillende categorieën die allemaal in lijn staan met ‘Things That Matter’.

De tentoonstelling is vanaf 13 juli te zien en zal naar verwachting 5 jaar lang duren. 

Bekijk hier de mooiste musea van Nederland.

Bron: Tropenmuseum

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving