Wijntrip door het Portugese Alentejo

De verborgen parel van Portugal

Wijntrip door het Portugese Alentejo
Stars Insider

24/07/18 | StarsInsider

REIZEN Portugal

Portugal is de afgelopen jaren bijzonder populair onder vakantiegangers. Waar toeristen vooral door worden aangetrokken zijn de prachtige stranden, de Portugese keuken, het zonnige klimaat en natuurlijk de surfspots. Maar Portugal is nog niet zo bekend als wijnland.

De wijnstreek Alentejo is misschien wel het best bewaarde geheim van Portugal. Het gebied kenmerkt zich door schilderachtige landschappen, middeleeuwse witte dorpjes en wordt bewoond door lieve en gastvrije locals. De regio leent zich perfect voor een wijntrip langs wijngaarden, wijnboerderijen, wijnbars en goede restaurants.

Van de druivensoorten uit Alentejo wordt zowel rode als witte wijn gemaakt. De belangrijkste witte druivensoorten zijn Roupeiro,  Antão Vaz en de belangrijkste rode soorten Trincadeira, Aragonez en Castelão.

Door het wijngebied is een route uitgezet genaamd ‘Rota dos Vinhos do Alentejo’. Je kunt de route geheel zelf volgen via de borden langs de weg. 

Als je het historische plaatsje Évora als startpunt neemt kun je in het proeflokaal Salas das Provas alvast wat kennis opdoen over de regio en natuurlijk wat wijnen proeven. Je kunt in dit prachtige pand ook een route voor je laten uitstippelen. Zij weten precies waar je onderweg kunt stoppen voor een regionaal hapje. Niet teveel nippen, of boek een chauffeur dan heeft iedereen pret!

Kijk voor meer informatie bij Vinhosdoalentejo en voor wie Portugal op de fiets wil verkennen hebben we hier prachtige fietsroutes voor je uitgezocht>

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving