Musea die je ooit in je leven moet bezoeken

Voor op de bucketlijst

Musea die je ooit in je leven moet bezoeken
Stars Insider

26/07/18 | StarsInsider

REIZEN Musea

Of je nou kunstliefhebber bent of niet, deze musea moet je ooit eens bezocht hebben in je leven.

1. Museum of Modern Art - New York
Wereldwijd ook wel bekend als MoMA. Alleen al het glazen gebouw ontworpen door Yoshio Taniguchi is een reden tot bezoek. Het museum heeft o.a. werken hangen van grote kunstenaars als Van Gogh, Matisse, Picasso en Warhol.

2. Guggenheim - New York
Het schelpvormige gebouw ontworpen door Frank Lloyd Wright is al een kunstwerk op zich. Vanaf de dag dat het museum open ging werden er al liefhebbers van moderne kunst naar toe gedreven. In het museum zijn voornamelijk moderne kunstwerken te zien.

3. Het Louvre- Parijs
Het Louvre is een van de grootste musea ter wereld en is gevestigd in een van oorsprong middeleeuws kasteel wat ooit door de koning van Frankrijk gebruikt werd. Het meest beroemde stuk wat in het Louvre hangt is de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Om dit kunstwerk te bewonderen reizen mensen stad en land af.

4. Rijksmuseum- Amsterdam
Mocht je hier nog niet geweest zijn, dan wordt het nu echt tijd om de meesterwerken uit de Gouden Eeuw te bewonderen. Hier hangen werken van onze grote kunstenaars Van Gogh, Frans Hals, Vermeer en natuurlijk kun je hier ook origineel Delfts blauw, juweelstukken en kostuums bekijken. Bekijk hier nog meer musea in Nederland die het bezoeken waard zijn.

5. Zeitz MOCAA- Kaapstad
Misschien is musea bezoeken niet het eerste wat er in je opkomt als je in Zuid-Afrika bent. Toch mag dit museum niet aan de lijst ontbreken.  Het museum is vorig jaar geopend en is het grootste museum met hedendaagse kunst uit Afrika. Daarnaast hangen er ook werken van internationale kunstenaars. Het is gevestigd in een gerenoveerde graansilo. Het is haast niet te geloven hoe je een graansilo kunt ombouwen tot een surrealistisch kunstwerk als deze, werkelijk fascinerend!

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving