Steeds meer passagiers in vliegtuigen

Zullen we ooit staand vliegen?

Steeds meer passagiers in vliegtuigen
Stars Insider

03/09/18 | StarsInsider

REIZEN Vliegtuigen

Heb jij het gevoel dat er steeds meer passagiers in het vliegtuig zitten? Dat kan kloppen, want vliegtuigbouwers proberen steeds meer passagiers in dezelfde ruimte te proppen.

Sta niet verbaasd te kijken als je op een dag op elkaar gestapeld naar je bestemming vliegt. Hoe meer mensen er in een vliegtuig passen, hoe goedkoper de tickets worden. Er  worden steeds meer plannen gemaakt voor praktische vliegtuigstoelen.

In 2010 kwam Ryanair al eens met het idee om meer passagiers in een vliegtuig te proppen door staand te vliegen. Dat is nog niet gelukt, maar er is wel een nieuwe soort stoel op komst in 2018.

Aviointeriors is een Italiaans bedrijf dat passagiersstoelen ontwerpt. Ze hebben dit jaar op de beurs gele stoelen gepresenteerd die zo rechtop staan dat het lijkt alsof je in het vliegtuig staat. Hierdoor kunnen er 20 procent meer passagiers het vliegtuig in. Wees gerust, de stoel is ontwikkeld voor korte vluchten.

Of deze stoelen ook echt verkocht gaan worden aan vliegtuigmaatschappijen is nog maar de vraag. Deskundigen zijn kritisch op de veiligheidsoverwegingen. Meer passagiers betekent namelijk ook dat het evacuatieplan meer tijd in beslag neemt. 

Nog geen enkele airline heeft de stoelen gekocht.

Bron: AD

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving