Mysterie rond spookschip opgelost

Een gigantisch schip, maar geen man aan boord

Mysterie rond spookschip opgelost
Stars Insider

05/09/18 | StarsInsider

REIZEN Spookschip

Vissers deden een wel heel rare ontdekking op elf kilometer van de Birmese kust in de Golf van Martaban: ze vonden een gigantisch, verroest schip met de naam 'Sam Rataulangi PA1600' — zonder bemanning. Hadden ze te maken met een spookschip? Er worden natuurlijk wel vaker mysterieuze dingen gevonden op zee of of het strand.

Toen de Birmese marine aan boord ging om het schip van 26,500 ton te inspecteren, ontdekten ze aan de voorkant twee kabels, wat erop wees dat het gevaarte gesleept was door een ander schip. 

Via radargegevens van de marine kon de route van twee schepen in worden gevolgd vanaf de Yangin- en Sittaung-rivieren tot de Golf van Martaban. Op basis van deze gegevens ging de marine op zoek naar het tweede schip. Deze werd uiteindelijk op 80 kilometer van de Birmese kust. Het ging om het Indonesische schip 'Independence', met dertien bemanningsleden.

Na ondervraging van de bemanning bleek dat de 'Independence' op 13 augustus de haven van Jakarta had verlaten met de 'Sam Rataulangi' in zijn kielzog. Het was de bedoeling het schip naar Bangladesh te slepen, waar het zou worden gesloopt. In Bangladesh' zuidelijke provincie Chittagong bevindt zich een bloeiende — en zeer controversiële — scheepssloopindustrie.

In de buurt van de Yangon-rivier kwamen de schepen echter in zwaar weer terecht, waarna de sleepkabels het hadden begeven. Het 'spookschip' dobberde daarna vrij rond.

Bron: Express

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving