Zo leer je een stad het snelst kennen

Ga je op reis of verhuis je naar een andere stad?

Zo leer je een stad het snelst kennen
Stars Insider

14/02/19 | StarsInsider

REIZEN Stad

Het is vaak heel overweldigend om in korte tijd een nieuwe stad te leren kennen. Heb je vaak het gevoel dat je een stad nauwelijks hebt leren kennen zodra je stedentrip voorbij is? Of ga je verhuizen en wil je je zo snel mogelijk thuis voelen in je nieuwe stad? Probeer dan vooral het volgende.

Vermijd toeristen

Pas op met het bezoeken van toeristische hotspots. Deze locaties hebben vaak gigantische rijen waardoor je vele uren kan kwijtraken. Zou je niet veel meer genieten van het ontdekken van de stad? Bovendien word je op toeristische plekken vooral omringd door andere toeristen, waardoor je maar weinig van de cultuur en de bevolking tegenkomt.

Vervoer

Een tourbus of boot nemen is een makkelijke manier om zoveel mogelijk te zien, maar je raast alles voorbij. Probeer, als je de optie hebt, zoveel mogelijk te voet te doen. Let ook niet te veel op je kaart of gps. Geef jezelf toestemming om nieuwsgierig te zijn. Bezoek winkeltjes, proef het eten en spreek de mensen. Leer eventueel hoe het openbaar vervoer werkt zodat je gemakkelijk en goedkoop al je bestemmingen kan bereiken op de momenten dat je wel haast hebt.

Dag en nacht

Put jezelf niet uit en probeer in de ochtend, middag en avond de stad te ervaren. Vaak hangt er een heel andere sfeer en zijn er andere activiteiten op verschillende tijdstippen. Dat je een leuk plein in de middag hebt bezocht, betekent niet dat je de volledige ervaring hebt meegemaakt. Ga eens terug in de avond en je zal vaak een immens verschil opmerken!

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving