Vliegmaatschappij sleept man voor de rechter voor missen van vlucht

De man maakte gebruik van een slim trucje

Vliegmaatschappij sleept man voor de rechter voor missen van vlucht
Stars Insider

15/02/19 | StarsInsider

REIZEN Lufthansa

De Duitse vliegmaatschappij Lufthansa heeft voor de rechter 2.122 euro geëist van een man die met opzet een gedeelte van zijn boeking niet gebruikte. De man had een retourvlucht van Oslo naar Seattle geboekt met een stop-over in Frankfurt, maar stapte op de terugweg niet in het vliegtuig van Frankfurt naar Oslo. In plaats daarvan nam hij een andere vlucht van Frankfurt naar Berlijn.

Vaak levert het passagiers een flinke besparing op als ze een vliegticket boeken met een stop-over en hun reis beëindigen in de plaats van de tussenstop. Deze tickets zijn meestal goedkoper dan een directe vlucht. Iemand die bijvoorbeeld van New York naar San Francisco wil vliegen, kan goedkoper uit zijn door een ticket van New York naar Lake Tahoe te boeken met een stop-over in San Francisco en gewoon uit te stappen in Frisco.

Lufthansa wil deze praktijk nu met een gerechtelijke uitspraak aan banden leggen. Een Berlijnse rechtbank had de claim van Lufthansa afgewezen in december, maar de vliegmaatschappij heeft aangegeven reeds in beroep te zijn gegaan tegen die uitspraak.

Bron: CNN

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving