Gemummificeerde aap gevonden in warenhuis

Opmerkelijke vondst zorgt voor opschudding

Gemummificeerde aap gevonden in warenhuis
Stars Insider

14/04/18 | StarsInsider

TV Mummie

Bouwvakkers die bezig waren met de renovatie van een oud warenhuis in Minneapolis hebben een mysterieuze ontdekking gedaan: een gemummificeerde aap. De New York Post schrijft dat een werkploeg het spookachtige aandoende karkas vond in de luchtafvoer van het ventilatiesysteem op de zevende verdieping van het gebouw. Een foto van de mummie is te zien bij het facebook-bericht over de vondst.

Voor het mummificeren van een stoffelijk overschot is het nodig dat het ontbindingsproces vrijwel volledig tot stilstand komt. Door het proces van mummificatie blijft niet alleen het skelet bewaard, maar ook de zachte delen van het lichaam, waaronder de huid. Mummificatie kan gebeuren door een speciale bewerking of door natuurlijke omstandigheden. In Nederland zijn bijvoorbeeld mensenmummies gevonden in de oude veengebieden, de zogenaamde veenlijken, waaronder het Meisje van Yde.  

De desbetreffende aap is waarschijnlijk gemummificeerd door de warme en droge omstandigheden in het ventilatiesysteem. 

De woordvoerder van het bouwbedrijf, Cailin Rogers, vertelde dat de projectontwikkelaars volledig in het duister tastten omtrent de vraag hoe het dier in het ventilatiesysteem terecht is gekomen.

Een reactie onder het facebook-bericht over de vondst biedt wellicht uitkomst: een oud-medewerker van het warenhuis vertelde dat hij zich kon herinneren dat er in de jaren 60 een aap was ontsnapt uit een dierenwinkel op de achtste verdieping van het pand.


REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving