Tabletgebruik in de avond verpest je slaap

Kijk geen Netflix voordat je gaat slapen

Tabletgebruik in de avond verpest je slaap
Stars Insider

24/05/18 | StarsInsider

TV Tablets

Het handige van tablets is dat je ze overal kan gebruiken, waaronder in je bed. Het kan uiteraard heerlijk zijn om lekker in bed nog één aflevering te kijken voordat je je in slaap valt. Toch is dit geen goed idee, want je slaapt er slechter van.

Melatonine
Volgens een onderzoek van de Harvard Medical School is het probleem van tabletgebruik in bed dat het licht van het scherm je lichaam verstoort. Je lichaam maakt namelijk minder melatonine aan, terwijl deze chemische stof ervoor zorgt dat we ons moe voelen. Een onderzoek keek naar het verschil tussen mensen die wel of geen toegang hadden tot een tablet voordat ze naar bed gingen. De mensen met een tablet gingen later naar bed en het duurde langer tot ze in slaap vielen.

Ongezond
Volgens de onderzoekers, is het gebruik van een tablet ongezond. De apparaten verstoren onze slaap, waardoor we in de ochtend minder alert zijn. Het gebruik van een tablet in de avond kan slecht zijn voor onze gezondheid, veiligheid en productiviteit. Hoewel het onderzoek was gericht op het gebruik van tablets, denken de onderzoekers dat het gebruik van andere lichtgevende apparaten zoals televisies, smartphones en computers dezelfde gevolgen kunnen hebben.

Onderzoekers concludeerden overigens dat het lezen van boeken of kranten in bed geen soortgelijk negatief effect heeft.

Bron: Daily Mail

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving