Must-see op Netflix: 'Evil Genius'

Een waargebeurd misdaadverhaal

Must-see op Netflix: 'Evil Genius'
Stars Insider

27/05/18 | StarsInsider

TV Netflix

Ben jij ook geobsedeerd door waargebeurde misdaaddocumentaires op Netflix? Maak dan je borst maar nat! De nieuwe documentaire: 'Evil Genius: The True Story of America's Most Diabolical Bank Heist' zal ervoor zorgen dat je aan de buis gekluisterd zit. De serie gaat over een bankoverval in 2003 en het duurde maar liefst 15 jaar voordat de serie werd afgemaakt. 

Brain Wells, een 46-jarige pizzabezorger uit Pennsylvania stapte in 2003 een bank binnen met een bomgordel om zijn nek en een pistool verstopt in een wandelstok. Door middel van een handgeschreven briefje dwong Wells de bankmedewerker hem $250,000 te geven. Hij verliet de bank met 'slechts' $8,702. Later werd hij staande gehouden door de politie op de snelweg. Toen hij in de boeien werd geslagen ontplofte de bomgordel om zijn nek en overleed hij. In 'Evil Genius' wordt er beeldmateriaal van het gebeuren vertoond. 

'Ik begon me te verdiepen in de zaak en wat er zich die dag allemaal afspeelde', aldus Trey Borzillieri een van de regisseurs in de serie. 'In augustus 2003 vond de overval van de PNC-bank plaats. Er kwam vrij snel informatie naar buiten over het feit dat Wells mogelijk gedwongen werd de overval uit te voeren', legde de regisseur uit, 'Kort na de overval vonden de autoriteiten een lichaam naast de weg waar Wells zijn laatste pizza bezorgde. De FBI gaf toentertijd aan geen verband te zien tussen de twee en dat verbaasde me. Op dat moment ben ik afgereisd naar Erie om interviews af te nemen en ontstond deze documentaire.'

'Evil Genius' laat een licht schijnen over de intrigerende zaak en zijn verloop inclusief beeldmateriaal dat werd gemaakt ten tijde van de overval. 

De vierdelige serie is te zien op Netflix. Nieuwsgierig? Bekijk hier de trailer. 

Bron: Bustle.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving