30 jaar Seinfeld: dit wist je nog niet over de serie

Hoe goed ken jij de legendarische sitcom?

30 jaar Seinfeld: dit wist je nog niet over de serie
Stars Insider

09/07/19 | StarsInsider

TV Seinfeld

Seinfeld is één van de meest gewaardeerde sitcoms aller tijden en sinds deze maand bestaat het maar liefst dertig jaar. Hoe goed ken jij de hilarische show met Jerry, Elaine, George en Kramer? Waarschijnlijk ben je nog niet bekend met de volgende interessante weetjes over Seinfeld.

  • Kessler: Het personage Kramer heette in de pilotaflevering nog Kessler. De buurman van Seinfeld-maker Larry David, waar het karakter op gebaseerd is, heette Kramer en wilde niet dat zijn naam werd gebruikt. Uiteindelijk liet hij het toe en werd hij duizend dollar betaald voor het gebruik van zijn naam.
  • Rechtszaak: Ook de naam van George Costanza was deels gebaseerd op iemand die Larry David kende, namelijk zijn oude vriend Michael Costanza. Hij eiste 100 miljoen van de showmakers, maar kreeg geen gelijk in de rechtbank.
  • Geen knuffels: Iedereen die aan de show werkte had meegekregen dat het niet de bedoeling was om leermomenten of knuffelmomenten in de show te hebben. Volgens Larry David is het een duistere show waarin vooral dingen misgaan.
  • Geen soep voor jou: De bekende 'Soep Nazi' was gebaseerd op een echte soepwinkeleigenaar die niet te spreken was over de manier waarop hij was afgebeeld in de serie. Jerry Seinfeld was verbannen uit het restaurant.
  • Jake Johannsen: Jerry wilde eigenlijk dat komiek Jake Johannsen de rol van George op zich zou nemen, maar hij weigerde. De rol ging uiteindelijk naar Jason Alexander. 
  • Pistool: Er was een aflevering genaamd 'De Weddenschap' met als onderwerp hoe makkelijk het is om aan een pistool te komen. Ze stopten halverwege met het maken van de aflevering omdat het te lastig was om het grappig te maken.
  • Show over niks: Er wordt veelal gedacht dat Seinfeld net als in de show ook in het echt werd gepitcht als 'een show over niks'. Dit klopt echter niet. Het oorspronkelijke idee was om een show te maken waarin men te zien krijgt hoe een komiek zijn materiaal vergaart.
  • Steve Buscemi: Er gingen geruchten rond dat Steve auditie had gedaan voor de rol van George, maar dit heeft hij ontkend.
  • Spin-off: Er waren plannen om een spin-off te maken genaamd 'The Jackie Chiles Show'. De show zou gebaseerd zijn op de snel pratende advocaat die in meerdere afleveringen verscheen, maar uiteindelijk is er niets van gekomen.

Bron: Mental Floss

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving