De zeven redenen waarom mensen vreemdgaan

Waarom gebeurt het zoveel?

De zeven redenen waarom mensen vreemdgaan
Stars Insider

20/07/18 | StarsInsider

LIFESTYLE Vreemdgaan

We weten allemaal wel dat vreemdgaan verkeerd is, maar toch gebeurt het behoorlijk vaak. Mensen wiens partner is vreemdgegaan, vragen zich altijd af waarom dit hen is overkomen. Volgens onderzoek zijn er zeven redenen.

Gebrek aan liefde
Een gebrek aan liefde wordt het vaakst aangekaart als de reden om vreemd te gaan. Men is simpelweg niet meer verliefd op hun partner en zoekt vervolgens elders naar liefde of plezier.

Eén partner is niet genoeg
In onze samenleving is het normaal om met slechts één persoon seks te hebben, maar komt dit wel overeen met onze natuurlijke behoeften? Voor sommigen is één seksuele partner simpelweg niet genoeg.

Geen toewijding
Veel mensen die vreemdgaan zeggen dat ze simpelweg niet toegewijd waren aan hun partner. Ze waren dus officieel in een relatie, maar hadden blijkbaar het gevoel dat ze nog vrijgezel waren.

Het ligt aan de situatie
Soms is vreemdgaan helemaal ongepland. 'Ik was dronken' is voor de gekwetste partner eigenlijk nooit een goede reden, maar de bedrieger zelf kan dit wel zien als de oorzaak.

Populariteit
Hoe kinderlijk het ook lijkt, een groot gedeelte van mensen die vreemdgaan zegt dat ze dit deden om hun 'populariteit te vergroten'.

Woede
Denk aan wraak op een partner die ook is vreemdgegaan of iets anders ergs heeft gedaan. Soms is de partner niet eens de oorzaak van de woede, maar is een slecht humeur al reden genoeg om seks te hebben met wie dan ook.

'Gewoon seks'
Het komt geregeld voor dat mensen vreemdgaan zonder daar een bijzonder excuus voor te hebben. Ze wilden gewoon seks en deden de daad. Zo simpel kan het zijn.

Vreemdgaan door seks te hebben is overigens niet de enige manier waarop je kan vreemdgaan. Er zijn ook heel andere manieren waarop je ontrouw kan zijn.

Bron: Independent

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving