Zo kies je de perfect gerijpte avocado uit

Let op deze punten

Zo kies je de perfect gerijpte avocado uit
Stars Insider

30/04/19 | StarsInsider

ETEN Avocado

We zijn dol op avocado's op toast, bij een eitje, door de smoothie of op een burger. Maar waar we niet zo dol op zijn, is als we de avocado openen en hij niet rijp is, zwart is of enorm uitgedroogd. Dat hoeft je niet meer te gebeuren, want als je op deze punten let pik je zo de perfecte avocado uit!

1. Het pitje
Dat bruine pitje aan de puntige kant van de avocado vertelt je veel over de inhoud. Als er nog een steeltje aan zit dat er gemakkelijk vanaf komt heb je waarschijnlijk een goede te pakken. Zit de steel nog erg vast dan is de avocado nog niet rijp genoeg.

2. Zachtheid
Hoe vaak heb jij niet in een avocado geknepen? Helaas gaat het vele knijpen ten kosten van de smaak. Doe het dus niet. Als je de avocado in je hand legt kun je voelen of hij zacht of hard is. Is hij zacht dan is hij rijp, maar laat hem niet te zacht zijn want dan kan hij ook bruin zijn.

3. Kleur
De kleur van de avocado is heel belangrijk. De 'hass' avocado verkleurt van groen naar zwart wanneer hij rijp wordt. Koop dus nooit een groene hass avocado maar ook geen pikzwarte.

Bron: ohmyfoodnessl, bedrock

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving