Mensen met deze bloedgroep hebben vaker tekenbeten

Je loopt wellicht meer risico dan de rest

Mensen met deze bloedgroep hebben vaker tekenbeten
Stars Insider

20/07/18 | StarsInsider

GEZONDHEID Teken

Tsjechische wetenschappers zijn erachter gekomen dat teken wellicht vaker afkomen op mensen met bepaalde biologische profielen. Het is dus mogelijk dat bijvoorbeeld je bloedgroep je kwetsbaarder maakt voor een tekenbeet.

Tekenbeten
Het onderzoek werd uitgevoerd onder leiding van hoofdonderzoeker Alena Zakovska. 'De bloedgroep van een individu kan één van de factoren zijn waardoor je een verhoogd risico hebt op een tekenbeet en de kans op het krijgen van een gevaarlijke ziekte moet je niet onderschatten', zegt Alena. Tekenbeten kunnen de potentieel dodelijke ziekte van Lyme veroorzaken.

Bloedgroep
In het onderzoek werd simpelweg getest welke bloedgroep teken het aantrekkelijkst vinden door bloeddruppels op een gelijkwaardige afstand van teken te houden en honderden keren te kijken waar de teken voor kiezen. Het was duidelijk dat bloedgroep A het aantrekkelijkst is, terwijl bloedgroep B het minst aantrekkelijk is voor de teken.

Er is verder onderzoek nodig om te achterhalen waarom teken een voorkeur hebben voor bepaalde bloedgroepen. Het is ook bekend op welke bloedgroepen muggen het vaakst afkomen.

Bron: New York Post

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving