Alternatieven voor tandpasta

Voor als je bent vergeten nieuwe te halen

Alternatieven voor tandpasta
Stars Insider

28/12/18 | StarsInsider

GEZONDHEID Tandpasta

Het is je vast vaker overkomen, je pakt je tandenborstel en bedenkt dat je geen tandpasta meer in huis hebt. Dat is dus geen ramp want er zijn genoeg natuurlijk alternatieven waarmee je je tanden kunt poetsen.

1. Kokosolie
Waar gebruik je dit wondermiddel niet voor? Omdat kokosolie antibacterieel werkt doodt het alle bacteriën in je mond. Je kunt er prima mee poetsen en ook je tandvlees mee masseren.

2. Bicarbonaat/ Baking soda 
Dit lichte schuurmiddel zorgt ervoor dat je tanden wit blijven. Bovendien helpt het tegen een slechte adem. Als je dit mengt met een beetje kokosolie heb je een goede tandpasta voor jezelf ontwikkelt.
Meng 1 eetlepel kokosolie met 1 eetlepel bicarbonaat en voeg daar een essentiële olie aan toe (pepermunt bijvoorbeeld). Meng het tot een gladde pasta en bewaar in een potje of tube.

3. Zeezout
Zeezout bevat veel mineralen en je hebt er maar weinig van nodig om je tanden te reinigen. Maal de zeezout korrels eerst fijn in een vijzel en doop daar je tandenborstel in. Borstel licht, oefen geen druk uit, de zeezout doet het werk zelf. Het gaat er vooral om dat je overal komt.

Misschien wil je na deze alternatieve middelen te hebben geprobeerd geen gefabriceerde tandpasta meer, aangezien deze steeds kunstmatiger is geworden. Probeer het maar eens uit en kijk wat je prettig vindt!

Bron: Eetgoedvoeljegoed

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving