Hits waarvan je niet wist dat Prince deze schreef

Hij schreef zijn eerste lied toen hij zeven was

Stars Insider

21/04/22 | StarsInsider

MUZIEK Prince

Het is inmiddels alweer bijna zes jaar geleden dat Prince ons is ontvallen. Deze iconische zanger en muzikant was een pionier van nieuwe muziek. Hij was, zoals de LA Times-schrijvers het uitdrukten, 'onze eerste post-alles-popster', een figuur die de categorieën genre, ras, geslacht en commerciële aantrekkingskracht oversteeg. 

Als jou zou worden gevraagd welke hits uit de koker van Prince kwamen, dan zou je waarschijnlijk al snel denken aan 'Purple Rain', 'Kiss' en '1999'. Maar wist je 
De carrière van Prince, die vier decennia beslaat, liep over van iconische outfits, overvloedige hoeveelheden charme, onmisbare podiumpresentatie en bodemloos talent. Gitaar, drums, bas, keyboard - noem maar op, hij speelde het. Voeg daar een onmogelijk breed vocaal bereik aan toe, dat reikt van falsetto tot bariton, en muziek was echt zijn speelbal, en dat is misschien de reden waarom hij zo comfortabel morphed, geavanceerde en pionierde genres, waaronder het beroemde Minneapolis-geluid dat funk, rock, synthpop en new wave mixte.

De impact die Prince op de cultuur heeft gehad, blijkt duidelijk uit zijn voorvechters van androgyne (en extravagante) mode, zijn vruchtbare discografie en zijn eclectische werk, maar niets bewijst hoe ingebed is in onze liefde voor muziek als de liedjes die hij weggaf. Prince is anders dan de meeste royalty's omdat hij ervan hield zijn rijkdom te delen (blijkbaar was het niet genoeg om meerdere generaties te hebben geïnspireerd en het muzikale landschap te diversifiëren). Hij schreef ook talloze nummers voor zijn collega-artiesten en liet zijn muziek ook door andere artiesten coveren - nummers die de hitlijsten beklommen, waarvan hij sommige zelfs een pseudoniem gebruikte.

Bekijk de galerij om de verrassende hitnummers te zien waarvan je waarschijnlijk niet wist dat ze door Prince waren geschreven.

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving