Beroemdheden delen dapper hun ervaringen met abortus

Door hun verhalen te delen, laten ze zien dat deze kwestie ons allemaal echt aangaat

Stars Insider

14/01/24 | StarsInsider

BEROEMDHEDEN Gezondheid van vrouwen

Op 24 Juni 2022 besloot het Hooggerechtshof de historische Roe v. Wade-uitspraak uit 1973, die ooit het recht op abortus in de Verenigde Staten garandeerde, officieel ongedaan te maken. Het gevolg van de conservatieve meerderheid van 6 tegen 3 in het Hof betekent nu dat veel staten de toegang tot veilige abortussen hebben verboden of beperkt, waardoor de levens van zoveel vrouwen in gevaar komen. Dit leidde tot een golf van beroemdheden die zich uitten over hun persoonlijke ervaringen in een poging abortus te destigmatiseren en het tij van het conservatisme te keren dat de gezondheidszorg voor vrouwen beperkt.

Een soortgelijke aanval op de vrouwenrechten vond plaats in mei 2019, toen de Senaat van Alabama stemde voor een wetsvoorstel dat bijna alle abortussen in de staat zou verbieden. Talrijke vrouwelijke beroemdheden kwamen naar voren met hun abortuservaringen. Actrice en tv-presentator Busy Philipps was destijds de meest uitgesproken stem, en sindsdien hebben duizenden vrouwen hun steun gepost voor de #YouKnowMe-campagne, waarin ze hun ervaringen met abortus vertelden.

Klik door de volgende galerij om de talloze beroemde gezichten te zien die zich over hun abortussen hebben uitgesproken en hun verhalen te lezen.

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving