In Italië eet je overal ander pizza

Dit zijn de verschillen

In Italië eet je overal ander pizza
Stars Insider

06/05/19 | StarsInsider

REIZEN Pizza

Wie echt dol is op pizza moet natuurlijk eens in zijn leven naar Napels want daar schijn je de beste pizza te eten. Wat maakt deze pizza nou zo bijzonder? In Italië variëren de smaken en heeft elke stad zijn eigen draai aan de pizza gegeven.

Napels
In Napels stellen ze strenge eisen aan hun pizza's. Zo moet de saus gemaakt zijn van gepureerde San Marzano tomaten. Voor de bodem wordt type 00 bloem gebruikt en wie zijn pizzadeeg met een deegroller rolt begaat een grote fout. De pizzadeeg wordt volledig met de hand klaargemaakt. De pizza wordt maar heel kort (60 tot 90 seconden) in een gloeiend hete oven gebakken op 425 graden.

Rome
De traditionele pizza uit Rome is niet rond maar vierkant en noemen ze wel pizza al taglio. Er worden rechthoekige stukken uit gesneden en die worden per stuk verkocht. Smaakt een ronde pizza jou toch lekkerder, wees gerust want je kunt ook gewoon ronde pizza's eten in Rome.

Milaan
In Milaan maken ze er helemaal een eigen feestje van. De traditionele mini calzones zie je op elke hoek van de straat. Deze heerlijke hapjes, ook wel panzerotti genoemd, worden niet gebakken maar gefrituurd.

Bron: Culy.nl

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving