Hier bekijk je de aarde vanuit de ruimte

Zo kwetsbaar is onze aarde

Hier bekijk je de aarde vanuit de ruimte
Stars Insider

26/03/19 | StarsInsider

REIZEN Kunst

Elke astronaut zal het je vertellen. Eenmaal de aarde vanuit de ruimte bekeken, verandert je kijk op alles. De Chileense kunstenaar Sebastian Errazuriz heeft daar zijn kunstwerk genaamd 'blu Marble' op geïnspireerd.

In New York staat sinds 13 maart een heel bijzonder kunstwerk dat een livestream vertoont van de aarde vanuit de ruimte. Hoe kwetsbaar de aarde namelijk echt is, beseffen wij ons helemaal niet. Totdat je die kleine stip in de oneindige ruimte ziet zweven. Dan besef je pas hoe klein en kostbaar onze planeet eigenlijk is.

Astronaut André Kuipers zei eens: 'De aarde is als een ruimteschip met beperkte voorraden, dus wees er voorzichtig mee'.

Wil jij zelf als een astronaut naar onze planeet kijken? Dan moet je naar 159 Ludlow Street in New York. Daar staat het scherm waarop je een 24/7 livestream van de aarde ziet, vanuit de ruimte. De beelden zijn afkomstig van een satelliet van de NASA.

Met het kunstwerk probeert Sebastian bewustzijn te creëren voor onze beperkte tijd op de aarde als we er zo onzorgvuldig mee om blijven gaan. De kunstenaar hoopt op meerdere plekken in de wereld schermen te kunnen plaatsen om de bewustwording te spreiden.

Het kunstwerk is tot 14 april 2019 te bewonderen in New York.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving