Waarom Chinezen hun Dolce & Gabbana spullen verbranden

'Grappige' filmpjes pakten verkeerd uit

Waarom Chinezen hun Dolce & Gabbana spullen verbranden
Stars Insider

30/11/18 | StarsInsider

MODE Dolce & gabbana

Dolce & Gabbana loopt mogelijk een miljard dollar aan omzet mis in China nadat een aantal controversiële filmpjes verschenen op het Instagram-account van het Italiaanse luxemerk.

Op de filmpjes was een Chinese vrouw te zien die met veel moeite met stokjes Italiaanse gerechten zoals spaghetti en pizza probeerde te eten, terwijl een mannenstem haar op de achtergrond instructies gaf. Dit werd in China als zeer beledigend opgevat.

Er ontstond op social media al snel een campagne die mensen opriep om hun spullen van Dolce & Gabbana weg te gooien of te verbranden. Veel mensen gaven gehoor aan deze oproep, waaronder de schrijver Xiang Kai die maar liefst voor 20,000 dollar aan Dolce & Gabbana kleding verbrandde.

De oprichters van het merk Domenico Dolce en Stefano Gabbana hebben trouwens ontkend dat ze de filmpjes hebben geplaatst. De twee modemagnaten beweren dat hun Instagram-accounts waren gehacked. Ondanks dit excuus verdwenen Dolce & Gabbana producten uit Chinese webshops en werden modeshows met Dolce & Gabbana kleding geannuleerd.

Bron: New Straits Times

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving