Zo weet je of je een voedselvergiftiging hebt opgelopen

Het komt schrikbarend veel voor

Zo weet je of je een voedselvergiftiging hebt opgelopen
Stars Insider

13/09/18 | StarsInsider

GEZONDHEID Voedselvergiftiging

Een voedselvergiftiging oplopen kan behoorlijk ellendig zijn. Maar hoe weet je eigenlijk wat er aan de hand is?

Volgens U.S. Centers for Disease Control And Prevention, worden er zo´n 48 miljoen mensen ziek, belanden er 128.000 in het ziekenhuis en overlijden er maar liefst 3.000 mensen per jaar aan voedselvergiftiging. Om misselijk van te worden niet?

Als voedsel niet zorgvuldig is gewassen of gekookt, dan kunnen er bacteriën in zitten. De bacteriën kunnen vervolgens van het ene voedingsproduct worden overgebracht op de andere via messen en snijplanken bijvoorbeeld. Aangeraden wordt dan ook regelmatig de handen en alle keukengerei grondig te wassen, ook tussen het koken door.

De symptomen van voedselvergiftiging kunnen erg verschillend zijn afhankelijk van de bacterie die je hebt opgelopen. Veel voorkomende symptomen zijn buikpijn, maagkrampen, diarree, koorts, duizeligheid en overgeven.

De meest voorkomende gevallen van voedselvergiftiging zijn prima te behandelen zonder medicijnen, maar als je aanhoudend hoge koorts hebt kun je beter wel naar de dokter gaan. Ook als je meer dan drie dagen diarree hebt. Je kunt hierdoor namelijk ernstig uitdrogen.

Bron: Huffington Post

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving